Sprey boya ile metal eskitme nasıl yapılır
Bir sanat projesi olarak metal eskitme görüntüsü verilmiş metal mobilya yada dış cephe kaplaması yapmak kolay gibi görünebilir. Fakat hayal ettiğiniz görüntüye kavuşması için hem bazı boyama tekniklerini bilmeniz, hemde bazı özel ürünleri kullanmanız gerekir. Eskitme boya, mobilyanıza ve duvarınıza, bahçenizdeki eşya ve dekor malzemelerinize, ayrı bir çekicilik, renk ve doku verir.
Eskitme Metal Boyama
Öncelikle paslanmaya dayanıklı sanat eserleri yapabilirsiniz, soluk dış mekan metal tezgahlarını veya masalarını tekrar elden geçirebilir eski püskü bir şıklık ortaya çıkarabilirsiniz. Eskitme metal parçalar, mekanınıza farklı bir ambiyans ve çekicilik katar.
Uzmanlara göre, yağ bazlı boyalar, metal projeler için lateks boyalardan daha dayanıklıdır. Ancak, ikisi de işe yarar ve istediğiniz sonucu alabilirsiniz. Boyayı zımpara kağıdı ya da Dremel aletiyle pürüzlendirecekseniz, her iki boyayı da sorunsuz kullanabilirsiniz .
Metal eskitme uygulamasında sprey boyanın faydaları
Sprey boya metalin eski görünmesi için idealdir. Metal armatürleri veya metal detay parçalarını eskitme işlemini için, sprey boya yeterlidir. Sprey boyanın metal üzerinde eskitme görüntüsü vermek için en ideal boya tercihi olduğuna emin olabilirsiniz.
Eskitme yaparken sprey boya nasıl uygulanır?
Sprey boya ile eskitme işlemini yapmak oldukça kolaydır. İstediğiniz yere daha yoğun istediğiniz yere daha az boya püskürterek, eskitme görüntüsünü doğal bir şekilde boyamak istediğiniz alana yayabilirsiniz.
Sprey boya, karyola başlıkları veya avizeler gibi büyük metal parçaların bombeli, kıvrımlı, yer yer oyuntulu desenlerini en ince detayına kadar kolayca kaplayabilir. Üstelik daha kısa zamanda.
Kompleks metal tasarımların gövdeleri ve bağlantıları, belki kilit yerleri, parçayı ayırmak zorunda kalmadan kolayca kaplanır.
Sprey Boya ile Sahte Pas Görüntüsü
Eşyanız üzerine yapacağınız pas efekti bir parça otantik ve rustik görünmesini sağlar. Metal üzerindeki sahte pas, paslanmanın temsil ettiği dağınık dökülmelere veya zararlı oksidasyonlara yol açmadan gerçekmiş gibi paslanma sıcaklığı ve dokusu verir.
Sahte cilalı pas efekti için siyah ve kahverengi el işi boyasının bir karışımını kullanabilirsiniz. Siyah ve kahverengiyi hafif katmanlar halinde birleştirmek için, hayal ettiğiniz pas rengi seviyesini elde edene kadar sünger fırça kullanın. Üst katman hala ıslakken, paslanma efekti verecek birkaç ince malzemeyi üzerine serpebilirsiniz.
Malzemeler:
- Tarçın
- Öğütülmüş hindistan cevizi
- İnce, kahverengi kraft
Boyalı metal parçanın üzerine ince parçacıkları hafifçe serpin. Parçacıkların metale yapışması için biraz ısı verebilirsiniz veya parçanın üzerine yapıştırıcı püskürtebilirsiniz.
Sprey Boya İle Metal Dış Mekan Eşyalarını ve mobilyalarını Boyama İpuçları
Boyayacağınız metal yüzeyin sıcaklığını kontrol edin, boyama için öngörülen sıcaklıktan yüksek olmasın. Bu nedenle, doğrudan güneş altında boyamamaya çalışın , böylece cilalama yaptığınız alan doğru zamanda kurur, sıcaklık yüksek olursa istenilen zamanda kurumaz.
Büyük bir parçanın boyanması durumunda, doğrudan güneş ışığında boyamayın, sabah yada ikindi vaktinden sonra boyamayı tercih edin.
Sprey boya kullanırken, kaza ile istemediğiniz bir yerin boyanmaması için bu bölümleri boya püskürtmeden önce dikkatlice kapatın.