Sprey boya nasıl çıkar? Sprey boya nasıl temizlenir? Sprey boya uygulaması gerçekleşirken birçok alana bulaşabilmektedir. Sprey boyayı çıkarmak su bazlı boyaları çıkarmaktan biraz daha zahmetlidir. Bu sebeple lekelenen yeri kurumadan temizlemelisiniz. Sprey boya nasıl çıkar sorusunun cevabını sizler için detaylı bir şekilde anlattık. Genellikle boya işlemi esnasında sprey boya ellerinize ve duvarlarınıza bulaşmaktadır. Bunların yanı sıra yanlış işlem veya dış etkenlerden kaynaklanan sprey boya uygulamaları olabilir. Bu tip uygulamalar genellikle arabalarınızda, plastik ürünleriniz de ve duvarlarınızda görülebilir.
Sprey Boya Suda Çıkar mı?
Sprey boya suda çıkar mı? Sprey boyanın sadece su ile çıkması oldukça zordur. Çünkü içerisindeki kimyasallar su dayanaklılığını arttırıcı etkiye sahiptir. Ancak su ve yanında kullanacağınız yan ürünleri ile çıkarmanız kolaylaşabilir.
Sprey Boya Elden Nasıl Çıkar?
Sprey boya elden nasıl çıkar? Sprey boya nasıl çıkar Sprey boyayı elden çıkarmak için birçok yöntem vardır. En hızlı şekilde boyayı çıkarabilmeniz için eline boya temas ettiği anda yıkamaktır. Ancak yıkma işlemini gerçekleştirmeniz mümkün olmadı ve boya elinizde kurudu ise uygulamanız gereken malzemeleri ve uygulama işlemlerini aşağıda bulabilirsiniz.
1.Su ve Sabun
Sabun ve su her zaman en iyi çözümdür. Günlük olarak uygulanan bir işlem olduğu için herhangi bir zararı olmayacaktır. Ancak su ve sabunun tam anlamıyla sprey boyayı çıkarması olası değildir. En az 3-4 kez art arda yıkamanız ve sabun yerine olabildiğince az bir şekilde bulaşık deterjanı kullanmanız daha iyi bir sonuca ulaşmanıza yardımcı olabilir. Ancak bulaşık deterjanı kullanırken dikkatli olmanızı tavsiye ederiz. İçerinde sabundan farklı olarak daha çeşitli malzemeler kullanılmaktadır. Bu sebeple cildinize zarar verebilir.
2.Hindistan Cevizi Yağı
Hindistan cevizi yağı birçok alanda kullanılmaktadır. Besleyici özelliği ile el kremi, saç bakım ürünü ve vücut bakım ürünleri gibi alanlarda sıkça kullanılır. Aynı zamanda cildinize bulaşmış sprey boyayı çıkarmanızda yardımcı bir rol oynayabilir. Kimyasal kullanmaktan çekinen kişiler bu yönetimi rahatlıkla uygulayabilir. Küçük bir parça Hindistan cevizini elinize aldıktan sonra diş fırçası yardımı ile ovalayarak temizlemeye başlayın. Bir yandan ovalama işlemini sürdürürken elinizi su yardımı ile az da olsa ıslatmayı unutmayın. Bu işlemi elinizde boya çıkana kadar sürdürün. Daha sonra elinizi sabun yardımı ile yıkayın çünkü Hindistan cevizi yağı oldukça kuvvetli bir yağdır ve elinizden tamamen çıkması için su ile yıkamanız gerekmektedir.
3.Aseton
Daha çok kadınların ojelerini çıkartırken gördüğümüz aseton aslında boya çıkartma işlemlerinde de işe yaramaktadır. Cilde çoğu açıdan zarar vermediği bilinse de alerjik reaksiyona sebebiyet vereceği için kullanacak kişilerin dikkatli olmasını veya mümkünse kullanmaktan kaçınmasını tavsiye ederiz. Sprey boyayı elden çıkarmak için birkaç pamuğa ve asetona ihtiyacınız olacaktır. Asetonu pamuğa döktükten sonra çok sert olmayacak şekilde ovalayarak çıkarmayı deneyiniz. Bu işlemi birkaç kez tekrarlamanız gerekebilir.
4.Selülozik Tiner
Eğer üstte önermiş olduğumuz durumlar sizler için yararlı olmadıysa bu ürünü deneyebilirsiniz. Ancak Tiner kullanmanızın cildinize ve solunum yollarınıza zarar vereceğini unutmayın. Olabildiğince bu ürünü kullanmaktan kaçınmanızı tavsiye ederiz. Özellikle çocuklarınızın ulaşamayacağı alanlarda saklayınız. Ancak kullanmaya karar verdiyseniz kullanım miktarınızı en az şekilde olmalıdır. Bir pamuğa bir damla olacak şekilde tiner dökünüz. Daha sonra tineri boyanın olduğu bölgeye yumuşak dokunuşlarla ovalayarak temizleyin. İşlem bittikten sonra ellerinizi iyice yıkamayı unutmayız.
Sprey Boya Duvardan Nasıl Çıkar?
Sprey boya duvardan nasıl çıkar? Sprey boya nasıl çıkar? Sprey boya uygulaması kapalı alanda gerçekleştiği zamanlar da boya duvara sıçrayabilir veya sprey boya ile gerçekleşen bir duvar boyama işleminde işler istemediğiniz gibi gidebilir. Bu tip durumlarla karşılaştığınızda sprey boyayı duvardan çıkartabilmeniz için çeşitli ürünleri kullanmanız işe yarabilir.
1.Çamaşır suyu ve Metal Tel (Mutfak Teli veya Tel Fırça)
Bir kovaya dolduracağınız suyun içerisinde sileceğiniz duvarın boyutuna göre belli bir ölçü de çamaşır suyu dökün ve daha sonra pamuklu bir bez yardımı ile duvarınızı silmeye başlayın. Çamaşır suyu cildinize zarar verebileceği için eldiven kullanmanızı tavsiye ederiz. Çamaşır suyunun içerisinde kuvvetli kimyasallar duvarınızdaki sprey boyayı çıkarmanıza yardımcı olacaktır.
2.Tiner
Duvarınızdaki sprey boyayı çıkarmak için en iyi yöntemlerden biri tinerdir. Ancak tiner duvarınıza çok uzun süre temas ederse tüm boyanızın silinmesine sebebiyet verebilir. Bu sebeple tiner kullanırken olabildiğinde hızlı hareket etmeniz en iyisidir. Tiner kullanmaya karar verdiğinizde eldiven kullanmanızı tavsiye ederiz. Pamuklu bir bez veya eski bir tişörte tiner dönük ve duvarınızı silmeye başlayın. İyice ovalamanız boyanın çıkmasını kolaylaştıracaktır.
3.Sprey Boya Sökücü
Sprey boya yapmaya karar verdiğiniz zaman sprey boya sökücü özellikli ürünleri satın almayı düşünebilirsiniz. Bu ürünler boya çıkarma özelliğine sahip olduğu için hızlı bir şekilde boyayı çıkartabilirsiniz.
4.Boya Yapmak
Üste belirtilmiş olan ürünler işe yaramadığı takdir de başvurulması gereken işlemdir. Boya yapmaya karar verdiğiniz zaman ilk olarak sprey boyanın olduğu bölgeye astar atılmalıdır ve tam kapatıcılık sağlayan bir boya ve boya rengi tercih edilmelidir.
Arabadan Sprey Boya Nasıl Çıkar?
Arabadan sprey boya nasıl çıkar? Sprey boya nasıl çıkar? Sprey boya nasıl temizlenir? Sprey boyanın en çok kullanıldığı alanlardan biri de arabalardır. Genellikle çizik veya boya dökülmesi ve benzeri gibi olaylarda sprey boya tercih edilmektedir. Hızlı sonuç ve renk uyumunu yakalamak için tercih edilmektedir. Ancak istenmeyen boya darbeleri için arabadan sprey boya nasıl çıkar gibi sorular ile karşılaşılmaktadır.
- Deterjan veya Araç Temizleme Solüsyonları:Ilık bir kova su içerisine su köpürecek kadar deterjan veya araç temizleme solüsyonu dökün. Temizleme süngeri ile temizlemeye başlayın. Sünger dışında mikrofiber bezler ile de temizleyebilirsiniz. Sprey boyayı kurumadan temizlemeniz önemlidir. Yoksa kuruma işlemi gerçekleştiğinde temizleme işlemi güçleşecektir.
- Aseton: Bir mikrofiber beze aseton dökün ve boyanın olduğu yeri yavaşça ovalayarak çıkartmayı deneyin. Temizleme işlemi gerçekleştiğinde arabanızı yıkamayı unutmayın.
- Tiner: Tiner kullanmaya karar verdiğinizde eldiven kullanmanızı tavsiye ederiz. Pamuklu bir bez veya eski bir tişörte tiner dönük ve aracınızdaki boyayı silmeye başlayın. Boyayı sildikten sonra aracınızı sabunlu su ile yıkamanız önemlidir.
- Araç Pastası: Araç pastası çoğunlukla araçlardaki çizikleri gidermek amacıyla kullanılmaktadır. Aynı zamanda çizikleri gidermenin yanı sıra temizlemeye de yardımcı olan bir üründür. Belli bir miktar pastayı aracınıza uygulamak için polisaj makinesine ihtiyaç duyabilirsiniz. Ancak polisaj makinesine sahip değilseniz mikrofiber bir bez veya bir sünger yardımı ile uygulama yapabilirsiniz.
Plastikten Sprey Boya Nasıl Çıkar?
Plastikten sprey boya nasıl çıkar? Sprey boyaların en çok uygulandığı yüzeylerden biri de plastik yüzeylerdir. Plastik yüzeylerde genellikle dekoratif ürünler veya eskimiş ürünler de kullanılır. Ancak istenmeyen sonuçlarda plastikten sprey boya nasıl çıkar? Bu sorunun cevabını sizler için anlattık.
- Spatula: Spatula veya bir macun bıçağı ile plastikten sprey boyayı çıkarmanız mümkün. Bu ürünleri kullanarak kazıma yöntemi ile temizleme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Ancak çok bastırmanız sonucunda istenmeyen hasarlar meydana gelebilir. Dikkatli ve yavaş hareket etmenizde fayda var.
- Bitkisel Yağlar: Boyanın plastik bir yüzeyde gevşetilmesi için bitkisel yağ kullanılabilirsiniz. Bir bez üzerine az miktarda koyun ve boya çıkmaya başlayana kadar yağı etkilenen yüzeye sürün. Birkaç denemeden sonra boya çıkmazsa, diğer güçlü solventleri denemek en iyisidir.
- Aseton: Boyaya yeterli miktarda aseton yerleştirin ve bir bez ile ovalayın. Boya kolayca çıkmazsa, tekrar sürtünmeden önce çözücüyü yaklaşık 5-10 dakika boyalı bölgenin üstünde bekletin.