Sprey Boya ile Tampon Boyası nasıl yapılır? Tampon Boyama İşlemi

Tampon Boyası Nasıl Yapılır Sprey Boya ile Tampon Boyama Nasıl Yapılır

Aracınızın tamponunu boyamak, arabanıza yeni bir görünüm vermek için kolay bir yoldur. Fakat kaportanın diğer bölgelerine bulaştırmamak için işe tamponu sökerek başlayabilirsiniz. Tabi bu bir seçenek, sökmek istemezseniz boya gelebilecek diğer kısımları maskeleme bandı ile kapatmanız gerekir. Tampon boyası nasıl yapılır uygulamaya geçmeden önce Sprey boya ile çalışırken kendinizi zararlı kimyasallardan korumak için, boya yaparken her zaman yüz maskesi ve eldiven gibi koruyucu giysiler giydiğinizden emin olun.

Sprey Boya ile Tampon Boyası nasıl yapılır? Tampon Boyama İşlemi

Tamponu sökmediyseniz maskeleme bandı ile boyanmasını istemediğiniz bölgeleri maskeleyin. Aracın diğer kısımlarının boyamasını önlemek için, tamponu sökerek boyayabilirsiniz. Tamponu sökmek yeniden boyamadan önce herhangi bir çizik veya çatlağı tamir etme işinizide oldukça kolaylaştırır.

Akçalı sprey boya renk kartelası size tampon boyası için 66 çeşit renk seçeneği sunuyor.

Akçalı Sprey Boya

Tampon Boyama Ön Hazırlık Temizleme

Tamponu yağ sökücü ve su yardımı ile iyice yıkayın. Yüzeyi sabunlu su ve bulaşık bezi ile iyice ovun. Bulaşık deterjanı gibi bir yağ sökücü kullanmak, kir ve yağı gidererek tamponunuzu boya için hazır hale getirecektir.

Pürüzsüz Bir Yüzey Elde Etme

Herhangi bir pürüz kalmayana dek tüm tampon yüzeyini su dolu bir sprey şişesinden su püskürterek 600 numara kum zımpara kağıdı zımparalayın. Bu işlemi yaparken her zaman üzerinde çalıştığınız yüzeye su püskürterek zımpara kağıdı ve tampon arasında sabit bir su tabakası bulundurun. Pürüzsüz, kusursuz bir yüzey elde etmek için, ileri geri yukarı ve aşağı hareket ederek, farklı yönlere doğru zımparalayın.

Herhangi bir kir ve toz kalmayana kadar yumuşak bir toz bezi ile zımpara atıklarını temizleyin. Boyanın düzgün bir şekilde yapışması için yüzey temiz ve kuru olmalıdır

Sprey Boya Tampon Boyası ile Boyama İşlemi

1. Kat Tampon Boyası Uygulama

Sprey boyanın memesini temizlemek için tampondan uzakta birkaç kez bir miktar boya püskürtün. Aracın geri kalanıyla aynı renkte olan sprey boyayı yüzeyden yaklaşık 30 cm uzakta tutarak süpürme hareketleri ile uygulayın. İlk kat bittikten sonra 30 dakika kurumaya bırakın.

2. ve 3. Kat Tampon Boyası Uygulama

İlk kat kuruduktan sonra, herhangi bir damlama veya boyada kusur varmı kontrol edin. 1500 numara kum zımpara ile sulu zımpara yaparak pürüzsüz hale getirin. Temiz bir toz bezi ile silin.

Boyama, kurutma ve zımpara işlemini 1-2 kez daha tekrarlayın. Her yeni kat için zımparaladıktan sonra tamponu daima temiz bir bezle silin. Toplamda 3 kat boya uygulayın.

Son Kat Vernik Cila İşlemi

En son sprey vernik uygulayın. Tampona 30 cm uzaktan süpürme hareketleri şeklinde aralarda 20 dakika bekleyerek 2 kat uygulayın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir