Sprey Boya İle Kalorifer Peteği Nasıl Boyanır?

Sprey Boya İle Kalorifer Peteği Nasıl Boyanır?

Sprey Boya İle Kalorifer Peteği Nasıl Boyanır?

Radyatörleriniz zaman içinde sararmış mı, yoksa boyası mı atmış? Bu makalede sprey boya ile kalorifer peteği nasıl boyanır, birkaç dakika içinde nasıl yeni bir görünüm kazanır onu paylaşacağız. Bir radyatörü sökmeye gerek kalmadan boyamak çok pratik ve kolay o yüzden bu konuyu dikkate alın.

Günlük kullanım sonucunda ve zaman içinde, radyatörler genellikle orijinal renklerini ve parlaklıklarını kaybederler. Evdeki bütün kalorifer peteklerini değiştirmek oldukça pahalı bir çözüm. Bu nedenle, görünümlerini yenilemek için boyamayı veya sadece boyamakla kalmayıp radyatörünüzle farklı tonlar deneyerek evinize renkli bir hava getirmeyi öneriyoruz.

Sprey Boya ile Kalerifer Peteği Radyatör Boyama

Sprey Boya İle Kalorifer Peteği Nasıl Boyanır?
Sprey Boya İle Kalorifer Peteği Nasıl Boyanır?

Gerekli Olan Malzemeler

Öncelikli olarak boyadan korumak istediğiniz duvar, petek yakınında varsa kapı için üzerlerini kaplayacak karton, kağıt veya plastik örtüyü maskeleme bandı yardımı ile açık yer bırakmayacak şekilde kaplanmalısınız, böylece boya püskürtme işlemi esnasında çok rahat çalışırsınız.

En önemli malzeme elbette sprey boya. Sprey boyanızı Akçalı sprey boya renkleri içerisinden seçebilirsiniz.

Boyama İşlemi İçin Hazırlık

Öncelikle, tozu ve kiri temizlemek gerekiyor. Radyatörünüzü temizlemek için alkol bazlı bir temizleyici ile temizlemelisiniz, temizleme işlemi için alkolde kullanabilirsiniz. Kalorifer peteğinin tamamen temizlendiğinden emin olun. Temizlik sonrası kuruması için biraz bekleyin.

Duvarlarınızı ve çevredeki eşyaları koruma altına aldığınızdan, kalorifer peteklerini sökmenize gerek kalmadan artık boyama işlemine geçebilirsiniz.

Kalorifer Peteğine Boya Uygulama

Kalorifer peteğinin kaplamasına uygun ısıya dayanıklı Akçalı sprey boyayla çalışmaya başlayabilirsiniz.

Boyama işlemlerinin aşamalarını daha önceki makalelerimizde de vermiştik, şimdi tekrar hatırlayalım.

Karıştırma toplarının sesini duyarak kutuyu en az 1 dakika boyunca çalkalıyoruz.

Sprey boya kutusunu 25/30 cm mesafeden mümkün olduğunca aynı konumda tutarak püskürtme işlemine başlıyoruz.

Püskürtmeye önce yatay ve daha sonra dikey olarak ince tabakalar halinde devam ediyoruz. Boya katmanları arasında 15 -20 dakika kuruması için zaman veriyoruz.

Boyamız kurudu ve kalorifer petekleri yenilendi. Peki sadece beyaz kalorifer petekleri sizin için yeterli mi ? Evinize biraz renk katmaya ne dersiniz ?

Kalorifer Peteklerinizi Renklendirin

Radyatörümüzün beyaz olmasını istemiyorsak, üçüncü ve son bir adım daha var, renk uygulamak . Aksi halde, radyatörü radyatörlere uygun sprey boya ile boyamak yeterli olacaktır.

Bu elbette çok zor değil aynı adımları izleyerek radyatörünüzü istediğiniz bir renk sprey boya ile renklendirebilirsiniz.

Sadece bir kaç saat ve bir kaç kutu sprey boya ile radyatörleriniz yenilendi, şimdi tadını çıkarabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir