Siyah Rengin Anlamı Neyi İfade Eder?

Seyin Rengin Anlamı Neyi İfade Eder

Siyah Rengin Anlamı Neyi İfade Eder?

Siyah rengin anlamı güç, korku, gizem, otorite, zerafet, formalite, kötülük, saldırganlık, isyan ve sofistike ile ilişkilidir. Diğer renklerin derinliği ve renk tonunun değişmesi için yine siyah renk gereklidir. Siyah renk , rengin olmamasıdır. Siyah, genellikle bilinmeyen veya olumsuz olanla ilişkili gizemli bir renktir. Siyah renk gücü, ciddiyeti ve otoriteyi temsil eder. Siyah, resmi, zarif ve prestijli bir renktir. Etkin, kuvvetli siyah renk güçlü duygular uyandırabilir ve çok fazla siyah ezici olabilir.

Siyah Renk

Hanedanlık armalarında, siyah renk keder sembolüdür. Siyah renk ciddi, profesyonel ve geleneksel olabilir, ancak siyah aynı zamanda gizemli, seksi ve sofistike de olabilir. Siyah, giysi için görsel olarak daha zayıf gösteren bir renktir ve diğer koyu renkler gibi, iç tasarımda da, siyah bir odanın boyutunun daha küçük görünmesine neden olabilir.

Karanlık

Batı ülkelerinde siyah , yas, ölüm ve hüzün rengidir. Siyah genellikle gençlerde isyan duygusunu ve başkaldırı eylemlerini temsil eder. Siyah renk hem pozitifi hemde negatifi temsil edebilir. Beyazın karşıt rengi olarak siyah rengi, iyiliğin karşıtı olan kötülüğü temsil ederken görürüz çoğu zaman. Filmlerde, medyada, hep iyi adam beyazlara bürünmüş olarak kötü adamda siyahlara bürünmüş olarak çıkar karşımıza.
Siyah her ne kadar kötüyü temsil etsede çoğu zaman filmlerde gizemi yansıtmak içinde kullanılır.

Siyah renkle ilişkili diğer anlamlar

“siyah kravat” ifadesi resmi bir olay veya kıyafet kurallarına karşılık gelir.

“kapkara” diyerek hiçbir ışığın olmadığını, yada görüşün tamamen kapalı olduğunu ifade ederiz.

“Kara yürekli” terimi kötü bir insanı tanımlar.

“siyah kuşak” dövüş sanatları konusunda uzman düzeyidir.

“siyah göz” ingilizcede morarmış, darbe sonucu renk değiştirmiş göz anlamında kullanılır.

“kara kutu” uçuş esnasında bir uçakta belli verileri kaydetmeye yarayan araçtır. Hava olayları ve kazalarının soruşturulmasında kolaylık sağlaması amacıyla hava taşıtlarında bulunmaktadır.

“kara liste” , kredi sicil kaydı, kredi sicili gibi isimlendirmeler ile bilinen uygulama, Merkez Bankası tarafından tutulan, bireysel krediler ile çek ve senetlere dair bilgilerin tutulduğu bir veri tabanıdır.

“karaborsa” ifadesi mal veya paranın bir nevi yasadışı ticareti anlamına gelir.

“kara para’’ devletin izin vermeyeceği yol ve yöntemlerle kazanılmış para demektir. örneğin: uyuşturucu ticareti, yasadışı silah ticareti, rüşvet yoluyla elde edilmiş para kara paradır.

Farklıysan, sen sadece bir çirkin ördek yavrususun ya da halk tabiriyle bir “kara koyunsun. “

Siyah rengin farklı renk tonlarını, ve değerlerini temsil eden diğer isimleri

Abanoz, jet, mürekkep, lâmba isi, kömür, kurum, odun kömürü, kuzgun, gece yarısı, obsidyen, oniks, sable.

Siyah Renk Sprey Boya

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir