Balkon Bahçeciliği Nasıl Yapılır?

Balkon Bahçeciliği Nasıl Yapılır?

Balkon Bahçeciliği Nasıl Yapılır?

Bir şehirde yaşamanın kesinlikle avantajları vardır, ancak diğer taraftan inkar edilemez bir yönü de, bahçıvan olmak gibi bir hayaliniz varsa elbette şehir hayatında çok zor. Aslında, bu düşüncelerin hepsi yanlış . Peki o zaman ne yapmamız gerekiyor? Çözüm bir tık uzakta, balkon, teras gibi alanları küçük bir bahçeye dönüştürmek sizin elinizde. Yeşil çizgili balkonlardan akıllı yetiştiricilere dönüşmek çok da zor değil, işte bu makalemizde çalınacak küçük alanları minik bahçe alanlarına dönüştürmek için yeni fikirler sunacağız. İlham almanız için çok farklı balkon bahçeciliği örneklerini bir araya getirdik, makalemizi okumaya devam edin.

Yapı marketlerden kolayca temin edilebilecek malzemelerle , yeşil bir duvar oluşturmak hiç de zor olmaz eminim.

Balkonda yeşil duvar oluşturma
Balkonda yeşil duvar oluşturma

Şehrin ortasında, terasta küçük orman yapılabilir. Yaz aylarında hem serinlemek hemde keyifli zamanlar geçirmek için harika bir teras. Bitkilerinize her gün bol miktarda su vermeyi unutmamak için bir plan yapmalısınız.

Teras Bahçesi
Teras Bahçesi

Tüm bahçe aletlerinizi ve daha hafif saksılarınızı tutmak için metal bir ızgara kullanarak dikey bir askı sistemi oluşturmak hem yerden kazanmanıza yardımcı olacak hemde şık bir duvar tasarlamış olacaksınız. Ekstra büyük bir çaba göstermeden güzel bir köşe oluşturma fikri insanı heyecanlandırıyor.

balkon bahçeciliği

Tüm ihtiyacınız olan bu sakin düzenli bir bahçe için sadece boş bir duvar. Merdivenli bitki yataklarını kullanmak, size zeminde daha fazla alan kazandırır ve yeşilliklerinizi balkonunuzun içinde ve daha gösterişli bir şekilde sunmanız için olanak sağlar.

balkon bahçeciliği

Muhteşem bir teras görüntüsü, burada yemek yerken kendinizi bir bahçede hissetmemeniz mümkün değil . Böyle bir terasta yaz akşamları çok keyifli davetler vermek müthiş zevkli olacaktır.

Muhteşem bir teras görüntüsü
Muhteşem bir teras görüntüsü

Balkonunda böyle bir duvar kim istemez ki ? Balkonunuz gömme balkon tarzında ise, karşılıklı iki duvarı bu şekilde tasarlayabilirsiniz , böylece daha yoğun bir yeşil alan elde etmiş olursunuz.

gömme balkon tarzında balonlar için saksı duvarı
Gömme balkon tarzında balonlar için saksı duvarı

Çok küçük bir terasınız varsa, yada balkon içinde düşünülebilir bir minik bahçe fikri. Saksıda yetişecek narenciyeler size gerçek bir bahçe olduğunuzu düşündürecek.

Küçük teraslar için mini bahçe fikri
Küçük teraslar için mini bahçe fikri

Avize edasıyla sallanan saksılar çok farklı bir görüntü oluşturmuş, bu tasarımda kesinlikle denemeye değer ve yapımı oldukça basit. Saksılardan sarkan bitkilerde kullanılabilir, büyük zeminde olan saksılarda yine minik meyve ağaçları ile çoğaltılabilir, fotoğraftakinden daha yoğun bir bahçe görüntüsü elde edersiniz.

Avize saksı
Avize saksı

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir