Motosiklet kaskı Temizleme İpuçları ve Kask Bakımı Vizör Temizleme

Kask Nasıl Temizlenir, Motosiklet Kask Bakımı ve Vizor Temizleme İpuçları

Hatırı sayılır bir ücret ödeyerek kaliteli ve iyi tasarlanmış bir motosiklet kaskına sahip olmuş olabilirsiniz, ancak doğru temizleyip düzgün bir şekilde muhafaza etmiyorsanız, vaktinden önce çirkin, kirli ve hırpalanmış bir görünüme sahip olacaktır. Doğru şekilde motosiklet kaskı nasıl temizlenir ve kask bakımı nasıl yapılır öğrenmek istiyorsanız. Vizör temizleme nasıl yapılmalı ve nasıl korunmalı konularında bilgiler içeren makalemizi okumaya devam edin.

Motosiklet kaskının önemli birkaç görevi vardır. Bu sadece kaza anında sizi korumak değildir. Aynı zamanda yüzünüzü yoldaki tehlikelerden, sinek ve böceklerden korumak, başınızı değişken hava koşullarına karşı izole etmek gibi süreklilik arz eden görevleride vardır.

Bu makale ile, motosiklet kaskı nasıl temizlenir ve uzun ömürlü olması için nasıl korumak gerekir, hangi kask olursa olsun derin kask temizliği için en iyi yol hangisidir öğreneceksiniz.

Kask Neden Kokar Nasıl Kirlenir?

İki yaşındaki kaskınız sıcak havalarda uzun bir yolculuktan sonra kokuyor mu? Evet sizinde tecrübe ettiğiniz gibi, kasklar uzun süreli kullanım sonucu çok fazla ter ve vücut yağını emer, bu da astara ve köpüğe nüfuz eder ve bir süre sonra kaskı oldukça tatsız hale getiren bir kokuya neden olur.

Yukarıdaki tatsız olay sadece sadece kaskın içinde gerçekleşir. Birde kaskın dış kısmında baş çıkmanız gereken, böcek leşleri, toz, kurum, is, yağmur, parmak izleri ve daha fazlası var. Olması gerektiği gibi kullanılan bir kask bunlardan mutlaka nasibini alacaktır.

Ancak tüm bunlara rağmen, kaskların ömrünü kısaltan şeylerin çoğu bunlar değildir, asıl problem onları temizlemeye çalışan insanlar tarafından yapılan yanlış bakımdır. Evet böcek leşleri kötü görünebilir ama kaska zarar vermez; ancak çözücü kimyasallar ile temizlemek veya aşındırıcı bir bezle onları ovmak zarar verecektir.

Bu yüzden motosiklet kaskı nasıl temizlenir, kask bakımı ve vizor temizlem nasıl yapılır bilmek çok önemlidir. Kaskınızı düzgün bir şekilde muhafaza etmemek kötüdür; fakat yanlış bakım yapmak daha da kötüdür.

Kask Bakımı Nasıl Yapılır? Yapılması gerekenler ve Yapılmaması gerekenler

Bu makaleyi okumaya üşeniyorsanız sadece bu kısmı okusanız o size yeter. Çünkü birçok kişi kasklarını yanlış şekilde temizler veya yanlış ürünleri kullanır, bu normalden daha fazla zarar verir. Buradaki basit yönergeleri takip ederseniz memnun kalırsınız.

Yapılması Gerekenler

  • Kask içi nasıl temizlenir? Astarı temizlerken MoTip Kask Temizleyici Sprey gibi kaska zarar vermeyen temizleyici ve yağ giderici köpük ile kaskın iç ve dış kısmını temizlemeye yönelik özel formüle sahip çok etkili bir köpük temizleyici kullanın.
  • Kask nasıl temizlenir? Kaskın dış kısmını Motip Kask Temizleyici Sprey ile silerek böcek leşlerinden kurtulun.
  • Kaskınızı temizlemek için yumuşak, çiziksiz mikrofiber havlu kullanın
  • Kask camı Kask Vizör nasıl temizlenir? Motip Kask Temizleyci spreyin işi yapmasına izin verin; çizilmeyi önlemek için vizör ve parlak dış kısmı temizlerken minimum basınç uygulayın
  • Parlak bir kask çevresi için otomotiv cilası kullanın
  • Delikleri ve eklemleri temizlemek için pamuklu çubuk kullanın
  • Kaskınızı ve astarınızı kurutun, gerekirse kurutma esnasında bir oda fanı kullanın
  • Su lekelerini, böcek kalıntılarını ve kirin yapışmasını önlemek için kaskınızı bir kat Otomotiv Balmumu ile koruyun
  • Kaskınızın hareketli parçalarını, vizör menteşesi gibi, silikon bazlı bir yağlayıcı ile yağlayın
  • Astarınızı yıkamalar arasındaki ter ve vücut yağlarından korumak için kafanıza bandana gibi bir astar giyin.

Yapılmaması Gerekenler

  • Özellikle inatçı böcek leşlerini çıkartmak için motosiklet kaskının dış kısmını ve vizörü sakın fırçalamayın.
  • Kaskınızda herhangi bir petrol distilat veya solvent bazlı temizleyici sakın kullanmayın
  • Sperlik vizör için cam temizleyici veya herhangi bir amonyak bazlı temizleyici sakın kullanmayın
  • Kask veya astar üzerine sert sabunlar, bulaşık deterjanı gibi şeyler kullanmayın
  • Koku ve nem önleyiciler ile ıslak mendil gibi temizlik ürünlerini kaskınızda kullanmayın. 
  • Astarı temizlemek için yumuşatıcı veya yumuşatıcılı deterjan kullanmayın. Yumuşatıcı, nem emici astarların işlevini önleyecektir.
  • Kask astarını kurutucuya koymayın

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir