Ev Yapımı Organik Dezenfektan

Ev Yapımı Organik Dezenfektan

Ev Yapımı Organik Dezenfektan

Ticari olarak yapılan birçok temizlik ürünü, solunum problemlerine, cilt tahrişlerine ve hatta evinizdeki havayı kirletebilecek tehlikeli kimyasallarla üretilir. Bu ürünleri kullanmak yerine, evinizi mağazadan satın alınan dezenfektanlar kadar temiz yapacak üstelik doğal malzemelerden yapılmış organik dezenfektanlarla temizleyebilirsiniz. Evde dezenfektan yapımı için ihtiyacınız olan şeyler rahatlıkla her evde bulunabilecek malzemelerdir, ev yapımı organik dezenfektan yapmak istermisiniz? öyleyse okumaya devam edin.

Sirke Bazlı Sprey Dezenfektan Yapımı

Standart boyuta bir cam sprey şişesine, 1 ölçü su, 1 ölçü sirke ve 5-15 damla kadar %100 uçucu yağ ekleyerek ev temizliğinde rahatlıkla kullanabileceğiniz bir dezenfektan yapılabilir. Kokusu için sevdiğiniz herhangi bir esansiyel yağı kullanabilirsiniz.

  • Limon kokusu genellikle mutfak temizliğinde kullanılır, çünkü limon kokusu güçlü mutfak kokularını nötralize edebilir.
  • Çay ağacı ve okaliptüs yağı banyo kokularını nötralize etmek için mükemmeldir.
  • Papatya veya vanilya, evin baskın kokulara ihtiyaç olmayan bölümlerinde papatya veya vanilya gibi daha hafif kokulu uçucu yağları kullanmayı tercih edebilirsiniz.

Önemli bilgilendirme : Uçucu yağlar bazen plastikle reaksiyona girebilir, bu yüzden cam sprey şişesi kullanmalısınız.

Dezenfektan mendil yapımı

Sprey yerine dezenfektan mendil yapmak istiyorsanız, aynı şekilde sirke bazlı sprey yapıyormuş gibi yukarıdaki tarifi uygulayın, bu defa malzemeleri bir sprey şişesine koymak yerine, büyük bir cam kavanoza koyun. 25 cm lik kare şeklinde 15-20 adet kumaş kesin ve bunları temizleyici kavanozunun içine yerleştirin.

Suya tamamen batacak ve temizleyiciyi iyice emebilecek şekilde cam kavanozun içine bezleri bastırın. Daha sonra kavanozun kapağını kapatıp mendilleri bir dolap veya kiler içinde saklayın.

Dezenfektan mendil yapımı
Dezenfektan mendil yapımı

Mendilleri kullanmak için, her defasında çırattığınız mendilin üzerindeki fazla temizleyiciyi sıkın ve mendili dilediğiniz yüzeyi temizlemek için kullanın.

Dezenfektan mendil yapımı
Dezenfektan mendil yapımı

Sirke ve kabartma tozu ile sprey dezenfektan yapımı

Ev yapımı güvenli dezenfektanların yapımı kolay, maliyeti düşük ve tamamen doğal. Kendi dezenfektanlarınızı yapıp ailenizle birlikte güvenle kullanabilirsiniz.

  • Temiz bir kap veya kovaya, 4 su bardağı sıcak su, ¼ su bardağı beyaz sirke ve 2 yemek kaşığı karbonat ekleyin, kabartma tozu eriyene kadar karıştırın
  • Sonra bir limon ikiye kesin ve her iki yarıyı da çözeltinin içine sıkın. Her iki limon kabuğunu karışım içinde bırakın ve soğumasını bekleyin.
  • Soğuduktan sonra, 4 damla limon esansiyel yağı veya istediğiniz herhangi bir esansiyel yağı ekleyin.
  • Karışımı içerisinde limon çekirdeği, yada bir kalıntı kalmaması için ince bir süzgeçten geçirin, ardından karışımı bir sprey şişesine aktarın.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir