Maksimalizm ve Minimalizm Aşırılarda Güzellik

Ev Dekorasyonunda Minimalizm ve Maksimalizm Farkları

Maksimalizm ve Minimalizm Aşırılarda Güzellik

Minimalizm temiz, sade ve serin, maksimalizm kısık, cesur ve sıcaktır. Minimalist verimli ve hassastır, maksimalist abartılı ve gösterişlidir. İç tasarımlar iki uçtan birine yaslanma eğilimindedir ve hiçbir tasarım teması sonuçta diğerinden daha iyi değildir. Her şey tasarımcıya ve ev sahibine bağlı olacaktır. Minimalist bir kişi maksimalist tasarımları boğucu olarak görebilirken, minimalist  tasarımlarda maksimalist bir kişi tarafından sıkıcı görülebilir. Bu nedenle ev dekorasyonunda minimalizm ve maksimalizm farkları nelerdir buyrun görelim ve acaba siz hangi kategoridesiniz merak ediyormusunuz?

Ev Dekorasyonunda Minimalizm ve Maksimalizm Farkları
Ev Dekorasyonunda Minimalizm ve Maksimalizm Farkları

İlk olarak, maksimalist veya minimalist bir kişi olup olmadığınızı bilmelisiniz. İşte maksimalistleri minimalistlerden ayıran sekiz önemli tasarım noktası. Tasarımın ayrıntılarını bilmek hangisini tercih edeceğinize karar vermenizde yardımcı olabilir;

Ev Dekorasyonunda Minimalizm ve Maksimalizm Farkları

1. Renkler

Renk temaları maksimalizmden minimalizme kadar büyük farklılıklar gösterir. Maksimalist tasarımda çok parlak ve cesur renkler kullanılır. Oda, bir renk grubundan farklı tonların kısık bir derlemesi veya renk tekerleğindeki tüm renklerin vahşi bir karması olabilir. Aksine, minimalist bir tasarım çoğunlukla nötr renklere ve toprak tonlarına önem verecektir. Minimalist bir odada en fazla, iki veya üç renk bulunur.

minimalizm ve maksimalizm renkleri

2. Hatlar

Tasarımın yapısal çizgisi, bir maksimalist veya minimalist olup olmadığın hakkında çok şey söyleyebilir. Maksimalist tasarımlarda çok fazla eğri, şekil ve karmaşık ayrıntı kullanılacaktır. Oysa minimalist tasarımlar düz, ince ve düzenli çizgilere sadık kalacaktır.

Tasarımın yapısal çizgisi, bir maksimalist veya minimalist olup olmadığın hakkında çok şey söyleyebilir.

3. Duvarlar

Maksimalist iç mekanların duvarları muhtemelen çerçevelerle, tablolarla ve diğer duvar aksesuarı detaylarla dolu olacaktır. Parlak baskılı ve desenli duvar boyamaları veya çiçeklerde bezeli duvar kağıdı ile renklendirilebilir. Öte yandan, minimalist duvarlar genellikle çıplak olan veya sade süslenmemiş nötr bir renkle boyanacaktır.

Maksimalist ve minimalist duvarlar

4. Mobilya

Mobilyalarla dolu değilse kesinlikle maksimalist dekorasyon olduğu söylenemez, maksimalist bir oda genellikle doludur. Hacimli, kıvrımlı ve parlak renkli mobilyalar bunlara eşlik eden vurgu parçaları, maksimalist bir tasarım için çok önemlidir. Minimalist odada çok daha az mobilya ve aksan olacaktır. Her parçanın belirli bir amacı olmalıdır ve genellikle verimli bir şekilde tasarlanmış, şık ve nötr renklerde olmaları gerekir.

maksimalist bir oda genellikle doludur. Minimalist odada çok daha az mobilya ve aksan olacaktır.

5. Zeminler

Zemin, maksimalist tasarımcının kullanması için adeta bir tuvaldir. Genellikle bir veya daha fazla renkli halı, muhteşem damarlı mermerler veya parlak desenli karolarla kaplıdır. Minimalist tasarımların zeminleri genellikle çıplak tutulur. Düz beton, nötr tonlarda fayans veya çıplak parke olabilir.

Maksimalist ve Minimalist Zeminler

6. Tavanlar

Maksimalist tavanların giydirilmesi çokta şaşırtıcı değildir. Aydınlatma armatürleri çoğunlukla abartılı ve özenlidir. Grander tasarımlarında resimler, duvar kağıtları ve ayrıntılı taç kalıplar yer alabilir. Minimalist iç mekanların tavanları, aydınlatma armatürü hariç, sadedir.

Tavanlar

7. Baskılar ve Desenler

Maksimalist bir ev, baskı ve desen bolluğu ile göz doldurur. Hepsi cesur ve renkli birkaç baskı ve desenin bir kombinasyonu olabilir. Minimalist tam tersi, nötr renklerin bir veya iki tonunda sınırlı kaldığı sade ve basit desenleri kullanır.

Baskılar ve Desenler

8. Boş Alan

Maksimalist için boşluk, bir aksan veya dekor eklemek için bir fırsattır. Böylece, görünümü tamamlamak için küçük mobilyalar veya dekorlar eklenir. Minimalist dünyada boş alanlar aranır ve istenir. Böylece önemsiz mobilyalar ve vurgular odadan çıkarılır.

Boş Alanlar

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir