Kedi Tüyü Nasıl Temizlenir ve Kedilerin Tüy Dökmemesi için Ne Yapmalı

Kedi Tüyü Nasıl Temizlenir ?

Kedi Tüyü Nasıl Temizlenir?

Evini tüylü bir kedi ile paylaşan herkes, elbette bu sevimli dostlarının tüyleri ile savaş içerisinde. Kedi tüyleri kıyafetlerimizde, mobilyalarımızda ve yerlerde kısacası evin her yerinde bazen tek tek bazen demetler halinde. Kedi tüyü nasıl temizlenir ve kedilerin tüy dökmemesi için ne yapılır hic merak ettiniz mi? Bu makalemizde sevimli küçük dostlarımız kedilerimizin tüylerini nasıl temizleriz ve tüylerin dökülmesine nasıl engel oluruz bundan bahsedeceğiz.

Giysilerden Kedi Tüyü Nasıl Temizlenir?

Evde kedi besliyorsanız eminim kedi tüyü olmayan bir tane giysiniz kalmamıştır. Kedi besliyorum onur rozeti gibi giysilerin üzerinde tüylerle gezmek zorunda değiliz. Giysilerden kedi tüyünü temizlemenin en pratik yolu yapışkan silindirler, bunlardan bir kaç tane portmantoda bulundurmak evden çıkarken imdadınıza yetişecektir.

Giysilerden kedi tüyü nasıl temizlenir
Giysilerden kedi tüyü nasıl temizlenir

Yapışkan silindirlere alternatif, yıkayıp tekrar tekrar kullanılan silikon rulolarda var, her ne kadar yapışkan rulo kadar hızlı ve etkili olmasada daha ekonomik bir alternatif.

Benim gibi bir tane yapışkan ruloda arabada bulundurabilirsiniz, toplantı yada acil bir görüşmem olduğunda hayat kurtarıyor, özelliklede siyah giydiğimde.

Çamaşır makinesine beyaz sirke ekleyin, böylece tüyler kıyafetlere daha zor yapışacak. Çamaşır kurutma makineleride bu konuda iyi ,10 dk kurutucuda kalan giysiler üzerinden kolaylıkla tüm tüyler temizlenmiş oluyor.

Mobilyalardan Kedi Tüyü Temizleme Yöntemleri

Koltuk, kanepe ve yataklar kedilerin üzerinde yuvarlanmaya uyumaya bayıldığı yerler, durum böyle olunca döşemelerin üzeri tüyden geçilmiyor. Mobilyalar üzerinde yine yapışkan rulolar işe yarıyor tabii ama zahmetli ve masraflı bir iş, bunun yerine alternatiflere göz atalım. Öncelikle bir çok markanın özellikle evcil hayvan tüyleri için geliştirdikleri elektrikli süpürgeler var, ve oldukça iyi bir performans sergiliyorlar.

Mobilyalardan Kedi Tüyü Nasıl Temizlenir

Buna alternatif, bulaşık eldiveni ile ister nemli ister kuru olarak döşemelerden tüyleri toplamak mümkün, bir de aynı etkiyi gösteren silikon fırçalar var oldukça pratikler. Ahşap mobilyalar  üzerinden tüyleri temizlemek için, en pratik yol mikrofiber bir bez ve anti-statik tozlanmayı önleyen spreyleri kullanmanız, işinizi kolaylaştıracaktır. Bu yöntemle uzunca bir süre tekrar ahşap yüzeylere tüyler yapışmayacak.

Arabadan Kedi Tüyü Temizleme Yöntemleri

Kediler stresli oldukları zamanlarda da oldukça çok tüy döküyorlar. Bu sebeple arabada seyahat ederken bolca tüy dökmelerine şaşırmamak gerek. Araba koltuğu deri ise sadece nemli bir bez veya temizleme mendili işinizi görür. Kumaş koltuklarda iş biraz daha zor. Şarjlı bir el süpürgesi, yine yapışkan rulolar ve eldiven yardımınıza koşacak.

Zeminden Kedi Tüyü Temizleme

Zeminden Kedi Tüyü nasıl Temizlenir

Ahşap veya fayans zeminler için mikrofiber paspas kullanın. Halılarınız varsa, elektrik süpürgesi kullanmadan önce halının üzerine karbonat serpmeyi deneyin. Tüyler daha kolay temizlenir ve halıdaki kötü kokular gider. Evcil hayvanlar için tasarlanmış elektrikli süpürgeleri kullanın.

Kedi Tüylerinin Dökülmesini Azaltmak İçin

Kedinizi sık sık fırçalayın, yada tarayın. Kedinizin tüy dökülmesine sebep olacak cilt sorunlarını veya hastalıklarını tedavi ettirin. Kedi tüylerini taramak için silikon eldivenler var, Hem minik dostunuz bundan büyük keyif alacaktır.

Kedi Tüylerinin Dökülmesini Azaltmak İçin
Kedi Tüylerinin Dökülmesini Azaltmak İçin

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir