COVID-19 Sonrası Ev Dekorasyonunda Değişimler

COVID-19 Sonrası Ev Tasarımı için Neler Yapılmalı

COVID-19 Sonrası Ev Dekorasyonunda Değişimler

Koronavirüs salgınının, ev alanı da dahil olmak üzere hemen hemen her sektörü bir dereceye kadar etkilediğini söylemek doğru olur . Birçoğu evden çalışmaya zorlanırken , giderek daha fazla insan eve odaklandı. Örneğin Instagram’da gezinin ve dekorasyon projelerini içeren çok sayıda paylaşım göreceksiniz, daha çok da home office tasarımları dikkatinizi çekecektir.  Ev artık her zamankinden daha önemli hale geldi. İnsanların yaşam alanlarıyla artan bağlarını göz önünde bulundurmak gerekiyor, birçoğu tekrar normal rutinlerine döndüğünde, COVID-19 sonrası ev tasarımı için neler yapılabileceğini merak ediyor.

COVID-19 Sonrası Ev Tasarımı için Neler Yapılmalı

COVID-19 Sonrası Ev Dekorasyonunda Değişimler

Evin Kalbi Olarak Oturma Odası

Aniden, oturma odası evin merkezi haline geldi. Oturma odasında neler olabilir ?

Sadece bir sehpa ve bir içecek masası yeterli olmayacak, aynı zamanda bir oyun veya atıştırmalık masası da konulabilir. Kanepede gün ortasında film izlerken rahat etmek için çok sayıda yastık kullanılabilir.  Bir yetişkinin, dizüstü bilgisayarında ofis işlerini yaparken aynı zamanda kulaklıkla telefon görüşmesi yapması veya  online toplantıya katılması artık çok normal, evin başka bir üyesi İPad ile çalışabilir, çocuklar ders yapabilir. Stüdyo yaşamı artık tek bir alanda. Oturma odası nihayet yeniden sahneye çıkıyor.

Çalışma Odası

Oturma odasının bir bölümü ofis tarzında dekore edilebilir. Evde bir çalışma odası yoksa yoksa oturma odasında bir bölümü ayırmak gayet makul.

Rahat Dış Mekanlar

İnsanlar arka bahçelerinde oturma odaları kuruyorlar. Bir bahçeniz varsa bu fikri hayata geçirebilirsiniz. Şık dekore edilecek bu alan toplantılar için de rahatlıkla kullanılabilir. Bahçede dumansız ateş çukuru, şık bir peyzaj bahçeye kuracağınız oturma odası için harika bir tamamlayıcı olacaktır. hem bir kaçış alanı hemde ev içinde bunalınca değişik bir atmosfere geçiş sağlayabilir.

Rahat Dış Mekanlar

Dekorasyonda Daha Sıcak Renk tonları

Daha soğuk renkler uzun süredir tercih ediliyordu, ancak şimdi barınmayla ilgili olabilecek pembemsi alt tonlu daha sıcak renklere doğru bir ilgi var. Bu pembemsi alt tonlar, adeta sıcak bir kucaklaşma hissi veriyor. Daha samimi sıcak tonlarda boyanmış duvarlar ve mobilyalar tercih edilebilir.

Dekorasyonda Daha Sıcak Renk tonları

Daha Düşünceli Satın Alma

İkinci el ürünler satan yerler geri dönüştürme, ve ileri dönüştürmeyi keşfetmemizi daha tasarruflu tasarımlara  yönelmemizi destekliyor. Bu yeni kazan kazan modeli ihtiyacı olan mobilyayı uygun fiyata alan müşteriyi memnun ederken, satışı yapan işletmeyi yada şahsı destekliyor. Bu tarz satış yapan online mağaza ve uygulamalar var. Sizde evde artık gözünüzü yoran parçaları değiştirebilir, satabilirsiniz. Bununla beraber tamamlamak istediğiniz parçalara uygun fiyata sahip olabilirsiniz.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir