Tuvalet Kağıdı Rulolarından Tırtıl Kalemlik Yapımı

Evde Geri Dönüşüm Projeleri Rulodan Tırtıl Kalemlik Yapımı

Tuvalet Kağıdı Rulolarından Tırtıl Kalemlik Yapımı

Çok basit ve çocukların evde olduğu şu dönemde onlar için gerçekten harika evde geri dönüşüm projeleri. Karşınızda yine faydalı bir geri dönüşüm projesi. Biten tuvalet kağıdı rulolarından tırtıl kalemlik yapımı çocuklar için kalemlerini gruplandırıp yerleştirilebilecekleri, masa üzerindeki malzemelerini içine koyabilecekleri eğlenceli bir tasarım olacak.

Tuvalet Kağıdı Rulolarından Tırtıl Kalemlik Yapımı

Evde Geri Dönüşüm Projeleri Rulodan Tırtıl Kalemlik Yapımı

Tırtıl kalemlik için gerekli olacak malzemeler:

  • Tuvalet kağıdı ruloları (kağıt havlu rulolarından da kullanılabilir.)
  • Tel zımba (ruloları bir arada tutmak için kullanılacak)
  • Kağıt yapıştırıcısı (stick tarzı bir yapıştırıcı kullanırsanız daha temiz çalışabilirsiniz, el işi kağıdının dışından yapıştırıcı lekeleri görünmez)
  • Kalem
  • Makas ve maket bıçağı
  • Rengarenk seçeceğiniz elişi kağıtları
  • Karton (sadece altlık olarak kullanılacağı için A4 boyutunda bir karton yeterli olacaktır.)

Her tuvalet kağıdı rulosunu farklı renkte elişi kağıdı ile kaplayacağız.

Her tuvalet kağıdı rulosunu farklı renkte elişi kağıdı ile kaplayacağız. Ruloların ölçüsünde elişi kağıtlarını kesip hazırlayalım. Temiz görünmesi için ruloyu kaplayacağınız elişi kağıdını birkaç santim uzun kesip içe doğru kıvırma payı bırakın, böylece kapladığımız ruloların ağız kısmıda aynı renkte ve temiz görünecektir.

Her tuvalet kağıdı rulosu için kartondan altlık keselim

Her tuvalet kağıdı rulosu için kartondan altlık keselim. Ruloyu karton üzerine koyun, kalemle çevresini belirmek için çizin, daha sonra çizdiğiniz yerden kartonu kesin. Kartonları çizdiğiniz çizginin içinden kesmeye özen gösterin böylece dışarı taşıp kötü bir görüntü oluşturmaz.

Ruloların hepsini yapıştırıcı yardımı ile farklı renklerde elişi kağıdı ile kaplayalım.

Ruloların hepsini yapıştırıcı yardımı ile farklı renklerde elişi kağıdı ile kaplayalım. Sadece tuvalet ruloları değil kağıt havlu rulolarını ikiye bölerek de kullanabilirsiniz.  Kapladığımız rulolar için daha önceden kesip hazırladığımız altlıkları taban olarak ruloların altına yapıştıralım. Yapıştırıcıların kuruması için biraz zaman verelim.

Tırtılın oluşması için ruloları birleştirip tel zımba ile birbirine tutturalım.

Tırtılın oluşması için ruloları birleştirip tel zımba ile birbirine tutturalım. Süslemek için tırlımıza göz ve kollar yapabiliriz, hatat fotoğrafta görüldüğü gibi, kitap okuyan bir tırtıl bile yapabilirsiniz. Bu proje çocuklar için eğlenceli olmanın yanı sıra, kendi emekleri ile yaptıkları bir kalemliği büyük bir keyifle kullanacaklardır.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir