Kettle Nasıl Temizlenir Su Isıtıcısını Temizlemenin Doğal Yolları

Kettle Nasıl Temizlenir Su Isıtıcısını Temizlemenin Doğal Yolları

Kettle Nasıl Temizlenir Su Isıtıcısını Temizlemenin Doğal Yolları

Suyun sert olduğu bir bölgede yaşıyorsanız, kireç yavaş yavaş su ısıtıcısının içini kaplar ve zamanla ısıtmayı etkiler ve suyun kaynaması daha uzun sürer. Mağazalardan satın alınan bir temizleyici veya doğal bir yöntem kullanarak, su ısıtıcınızı arada bir temizlemeniz gerekir. Kettle nasıl temizlenir yazımızda su ısıtıcısını temizlemenin doğal yolları için yöntemler sunuyoruz. İçi dışı lekesiz, pırıl pırıl bir kettle kim istemez ki.

Kettle içindeki kireç nasıl temizlenir?

Su ısıtıcısının kirecini ne sıklıkla temizlemeniz gerektiği konusunda gözünüzü kılavuz olarak kullanmanız gerekecek. Genel bir kural olarak, aşağıdaki temizleme yöntemlerinden herhangi birini ortalama üç dört ayda bir uygulamak, su ısıtıcısının performansının aynı düzeyde olmasını sağlayacaktır. Bunun yanında, her sabah çayınız ve kahveniz için olabildiğince temiz bir ısıtıcı kullanmış olacaksınız.

Kettle sirke ile nasıl temizlenir?

Beyaz sirke birçok şeyi temizlemek için kullanılabilir, ve elbette su ısıtıcısı da bunlardan biri. Harika sonuçlar için aşağıdaki adımları uygulamanız yeterli:

  • Eşit miktarda su ve beyaz sirke kullanarak kettle yani su ısıtıcısının dörtte üçünü doldurun.
  • Kaynatın ve soğumaya bırakın.
  • Suyu boşaltın, birkaç kez durulayın.
  • Tekrar kaynatın, böylece daha sonra ağızda bir tat bırakmaz.

Kettle Nasıl Temizlenir Su Isıtıcısını Temizlemenin Doğal Yolları

Kettle limonla nasıl temizlenir?

En beklenmedik ürünler evinizde kullanılabilir. Ve limon bunlardan sadece biri. Bu meyve sitrik asit bakımından zengindir, bu da onu güçlü bir temizlik maddesi yapıyor. Özellikle su ısıtıcılarını temizlemek için idealdir. Su ısıtıcısını yani kettle kireçten arındırmak için kullanacağınız teknik:

  • Su ısıtıcısını limon suyuyla yarıya kadar doldurun.
  • Su ısıtıcısının geri kalanını suyla doldurun.
  • Kaynatın ve kireç çözülmeye başlayana kadar 30 dakika bekletin.
  • Limonlu suyu dökün ve ardından durulayın.

Uzun süre kireçten arındırılmayan su ısıtıcıları için, kireçten tamamen kurtulmak biraz daha zaman alabilir, bu durumda işlemi birkaç kez tekrarlayın. Alternatif olarak, sirkeyi de ıslatmaya bırakabilirsiniz.

Her ikisi de son derece iyi etki ediyor, sadece döküyorsunuz ve alttaki kireçler büyük parçalar halinde kopuyor ve kayboluyor, bunu görmek oldukça tatmin edici.

Kettle temizliği sadece içi ile sınırlı değil, peki dışını nasıl temizlersiniz?

Su ısıtıcısının dış yüzeyine de biraz parlaklık ve ışıltı vermeyi unutmayın, çünkü bu, en sevdiğiniz sıcak içecekleri hazırlarken her gün göreceğiniz kısımdır.

  • Paslanmaz çelik bir su ısıtıcınız varsa, dışını temizlemek için çelik ve krom yüzeylerde kullanılabilen çok yüzeyli bir temizleyici kullanın.
  • Daha sonra, bir mutfak rulosuna bir miktar bebek yağı sürmek, onu iz bırakmadan harika bir şekilde parlatır veya özel bir paslanmaz çelik temizleyici kullanabilirsiniz.

İçi ve dışı lekesiz, pırıl pırıl bir kettle, yani su ısıtıcısı için bu yöntemlerden birini deneyecek misiniz?

Ponpon Halı Nasıl Yapılır

Para Ağacı Nasıl Yetiştirilir

Kendinden Yapışkanlı Duvar Kağıdı Nasıl Yapılır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir