Cam Aşındırma Tekniği Nasıl Uygulanır

Cam Aşındırma Tekniği Nasıl Uygulanır

Cam Aşındırma Tekniği Nasıl Uygulanır ?

Cam aşındırma tekniği ile sade kokteyl bardaklarına kişisel bir dokunuş yapabilirsiniz. Çok az bir malzeme ile ve bu malzemelerin bir çoğu zaten her evde mevcut olan malzemeler, rahatlıkla bu projeyi yapabilirsiniz. Burada izleyeceğiniz adımlarla, aynı tekniği kullanarak, vazodan aynaya, şişeden pencereye cam yüzeylerin tümünde çalışabilirsiniz.

Cam Aşındırma Tekniği Nasıl Uygulanır Kullanılacak Malzemeler

  • Kokteyl bardakları (yada dilediğiniz herhangi bir cam yüzeyi olan eşya kullanılabilir).
  • Şablonlar, vinil yapışkan harfler veya dekoratif bantlar. (Hobi marketlerden temin edebileceğiniz, sayısız desen ve monogramları kullanabilirsiniz)
  • Şeffaf yapışkan kağıt (kendi şablonunuzu yapmak için hazır olarak satılan, yine hobi marketlerden bulabileceğiniz bir ürün)
  • Şeffaf bant
  • El sanatları bıçağı (kendi şablonunuzu yapmak istiyorsanız, el sanatları bıçağı yada maket bıçağı kullanmanız gerekecek)
  • Eldiven
  • Boya fırçası
  • Cam aşındırma kremi
  • Tüy bırakmayan bir bez
  • Bulaşık deterjanı

Adım 1: Cam Temizliği

Cam yüzeyi bulaşık deterjanı ve suyla yıkayın. Tüy bırakmayan bir bez üzerinde kurumaya bırakın veya kurutun.

Cam Aşındırma Tekniği Nasıl Uygulanır

Adım 2: Şablon Hazırlayın

Bir şablon yapmak için, tasarımınızı çizin veya internet üzerinden bulduğunuz bir şablonu yazdırın. Her bardak için yeni bir şablona ihtiyacınız olacak, bunu düşünerek fazlaca çıktı alın veya şablonları bardak sayısına göre hazırlayın .

Yeniden kullanılabilir, kendinden yapışkanlı şablonları çevrimiçi olarak, hobi market sitelerinden sipariş edebilirsiniz, bu size zaman kazandıracaktır. Yeniden kullanılabilir bir şablon kullanıyorsanız, şablonu uygulamalar arasında ılık suyla yıkayın.

Adım 3: Şablonun Bardak Üzerine Yapıştırılması

Cam yüzeye şablonu yapıştırın, ve yapıştırma esnasında cam ve yapışkan kağıt arasında kalan kabarcıkları ve kırışıklıkları gidermek için, bir spatula yardımıyla veya parmaklarınızı kullanarak dıştan merkeze doğru düzeltin.

Cam Aşındırma Tekniği Nasıl Uygulanır

Adım 4: Kendi Hazırladığınız Şablonu Kullanacaksanız

Düz bir yüzeyde, yapışkan kağıdın üzerine yazıcıdan çıkardığınız yada kendi hazırladığınız kağıt şablonu yerleştirin, bantla sabitleyin ve deseni kesmek için bir el işi bıçağı kullanın. Her iki kağıt katmanını da birlikte keseceksiniz.

cam yüzeyi aşındırma

Adım 5: Kendi Hazırladığınız Şablonu Yapıştırın

Yapışkan kağıt üzerine şablonu çizdiniz ve kestiniz, şimdi yapışkan kağıdı düz yüzeyden alın, ve hazır yapışkan şablonda olduğu cam yüzeye düzgün bir şekilde yapıştırın. Aynı şekilde spatula ile hava kabarcıklarını alın ve düzeltin.

Cam Aşındırma Kremi

Adım 6: Cam Aşındırma Kremi

Lastik eldiven giyerek, şablon üzerindeki boşluklara, eşit şekilde yayarak cam aşındırma kremini, boya fırçası ile sürün. Proje tamamlandığında fırça izlerini önlemek için kremi iki yönde fırçalayın. Her zaman kullandığınız ürünün kutusu üzerindeki talimatlara uyun.

Şablonu Durulayın ve Çıkarın

7. Adım: Şablonu Durulayın ve Çıkarın

Cam aşındırma kremini yeterince bekledikten sonra, çıkarmak için camı ılık suyla iyice durulayın, ardından şablonu ve bandı çıkarın. Tüy bırakmayan bir bezle camı kurutun.

Cam aşındırma kremi porselen ve emaye lavaboların yüzeyini bozacaktır. Bu sebeple camları çelik bir lavaboda, veya plastik kovada durulayın.

8. Adım: Kullanmadan Önce Yıkayın

Bardakları kullanmadan önce deterjan ve suyla iyice yıkayın.

Cam Aşındırma Tekniği

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir