ATV Boyama Nasıl Yapılır? Adım Adım ATV Boyama

ATV boyama nasıl yapılır

ATV Boyama Nasıl Yapılır ?

ATV ve arazi motosikleti plastiklerini başarıyla boyamanın anahtarı uygun hazırlıktır. Bu prosedürleri kullanarak, ATV ve arazi motosikletinizi boyamaya hazırlaya bileceksiniz. ATV boyama nasıl yapılır merak ediyorsanız okumaya devam edin.

Aşama Aşama  ATV Boyama Nasıl Yapılır

ATV Boyama Nasıl Yapılır : Aşama 1
Aşama 1

Aşama 1

İlk adımın plastiği temizlemek olduğunu söylemeye gerek yok. Bu işlem için Akçalı Motip Bio Temizleyici kullanın, ( linkten özellikleri ve kullanım talimatları hakkında bilgi edinebilirsiniz ). Temizlik  yapıldıktan sonra, tüm yüzeyi 180 kum zımpara kağıdı ile zımparalayın. Çamurluklar güneşe maruz kalmaları ve üzerlerine çarpan kum, taş gibi elementler sebebiyle üzerlerinde gerçekten ince bir “kabuk” oluşmaya başlar. Bu oluşumu zımparalayarak çıkarmanız gerekir.

Bio Temizleyici

Aşama 2
Aşama 2

Aşama 2

Zımparaladıktan sonra, tüm plastiği bir aşındırma pedi ile fırçalayın. Bu, suda çözünür kontaminantların giderilmesine yardımcı olacak ve ayrıca Adım 1’de plastik üzerinde zımpara etkisi ile oluşan tüm diğer  olabilecek kontaminantların çıkarılmasına yardımcı olacaktır.

Aşama 3
Aşama 3

Aşama 3

Adım 1’de gözden kaçırdığınız lekeleri veya “kabuğu” gidermek için tekrar 180 kum zımpara ile bir kez daha zımparlayın.

Aşama 4
Aşama 4

Aşama 4

Her şeyi 80’lik kum alüminyum oksit ile kumlayın.

Aşama 5
Aşama 5

Aşama 5

Plastiği  Akçalı Motip plastik temizleyici ile temizleyin. Ağır bir ıslak kat püskürtün; Çözücülerin herhangi bir kirletici maddeyi çözmesi veya emülsifiye etmesi için yaklaşık 20 saniye bekleyin, ardından temiz bir kağıt havluyla silin.

Plastik Temizleyici

Aşama 6
Aşama 6

Aşama 6

Özellikle yüksek yapılı ve su bazlı bir yüzey astarı uygulayın. Yüksek yapı, kum çizikleri ve kum püskürtme çukurlarını dolduracaktır. Bir sonraki adımdan önce astarın tamamen kurumasını bekleyin.

Aşama 7
Aşama 7

Aşama 7

Su bazlı, yüksek yapılı bir yüzey astarı kullandınız şimdi,  astarlama işlemi ardından yüzeyin kurumasını bekleyin ve 320 zımpara kağıdı ile yüzeyi pürüzsüz hale getirin. Su bazlı astar, güzel ve kolay bir şekilde zımparalanır.

Aşama 8
Aşama 8

Aşama 8

Düşük noktalar, kırıklar ve kusurlar için macun, ve cam elyafı kullanılabilir.

Aşama 9
Aşama 9

Aşama 9

Kusurları kapattığınız malzemelerin sertleşmesi için ürün özelliklerine uygun sürelerde beklenmesi gerekir. Doğru sertleşme ve kuruma sonrası zımparalama işlemine geçin, pürüzsüz ve tüm yüzey eşleşene kadar zımparalayın.

Aşama 10
Aşama 10

Aşama 10

Su Bazlı Esnek bir tampon Kapatıcı uygulayın.

Aşama 11
Aşama 11

Aşama 11

Sızdırmazlık maddesi kuruduktan sonra, baz katınıza ve ardındanda cila uygulamasına geçebilirsiniz.  Son kata esnek bir katkı eklemeyi unutmayın. Bu kadar!

Aşama 12
Aşama 12

Aşama 12

2 kat Akçalı Motip Hızlı Cila uygulayın. İkinci katı uygulamadan önce ilk katın parlaması için yeterince beklediğinizden emin olun, kutu üzerindeki talimatlara uyun. Motip Hızlı Cila’nın tamamen kuruması için talimatlarda belirtilen süreleri dikkate alın.

Hızlı Cila

ATV Boyama Nasıl Yapılır

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir