Sağlıklı Ev Bitkileri Nasıl Olmalı, Bahar Bitmeden Yapmanız Gerekenler
Ev bitkileri, hanelerimizin en sessiz ve fedakar üyeleridir. Yaşam alanlarımızı güzelleştirir ve sadece onları yaşatmak karşılığında bize sağlık ve mutluluk sunarlar. Onları hayatta tutmak elbette söylemesi yapmaktan daha kolay. Ancak, zaman zaman sulama ve gübrelemeyi tam olarak öğrendiğinizde, sağlıklı ev bitkileri nasıl olmalı konusundaki sonraki adıma, bahar bitmeden bitkilerinize yapmanız gerekenlere geçebilirsiniz.
Çoğu bitkinin büyüme mevsimi yaz mevsimidir, bu nedenle onları yoğun büyümeye başlamadan önce ilkbaharda saklamak, genel başarılarının anahtarıdır. Başlamak için, bu hafta sonu saksı değiştirecek bitkilerimizden birini seçeceğiz.
Bu hafta sonu: Bitkilerinizden birinin saksı değişimini yapın.
Hangi bitkinin saklanacağını seçmek için, her bitkiyi kontrol edin ve zamanın geldiğine dair şu işaretleri arayın:
- Toprağın üzerinde görünen kökler.
- Boşaltma deliğinden çıkıntı yapan kökler.
- Suladıktan sonra toprağın çabuk kuruması.
- Büyümenin durması.
- Toprakta veya saksı yüzeyinde tuz veya mineral birikmesi.
- Bitkiniz çok ağır veya saksının üç katı yüksekliğine eriştiyse .
Bu işaretlerin hiçbiri bulunmasa ve bitkinizin daha büyük bir saksıya ihtiyacı olmasa bile, eski toprağın bir kısmını atmak ve saksıyı yeni toprakla doldurmak, bitkilere yazın büyüme hamlelerine başlamadan önce güzel bir besin desteği sağlar.
Bitkilerinizi Yeniden Yapılandırmak İçin İhtiyacınız Olan
Değiştirmeden önce aşağıdaki malzemeleri hazırayın:
- Saksı toprağı. Çoğu ev bitkisi için çok amaçlı bir saksı toprağı uygundur.
Bitkinizi Yeniden Biçimlendirme Adımları
Bitkinizi yeniden yerleştirmek kolaydır, ancak şoku en aza indirmek için hassas bir dokunuş gerekir.
- Bitkinizi saksıdan çıkarın. Bazen, toprağı daha yumuşak hale getirmek için bitkiyi biraz sularsanız, bunu yapmak daha kolay olacaktır . Bitkiyi tabandan tutun ve saksıyı sallamak için ters çevirin.
- Kök topunu gevşetin. Bitki dışarıda ve hala elinizdeyken, diğer elinizle kökleri mevcut topraklarından kurtarmak için yavaşça yoğurun ve yeni kaplarına yaymak için astarlayın.
- Yeni saksıya taze toprağı dökün. Tencerenin dibine bir katman yeni toprak dökün.
- Bitkiyi saksıya koyun. Bitkinizin tabanının saksı kenarının bir kaç santim altında kalmasını istiyoruz .
- Toprağı doldurun. Bitkinin etrafına ve açıkta kalan köklerin üzerine yeni toprak dökün. Ellerinizle hafifçe sıkıştırın, aman toprağı fazla sert sıkıştırmayın.
- Mutlu bitkinizin tadını çıkarın! Kök salmak için yeni bir alan ve yeni topraktan alacağı taze besin kaynakları ile bitkiniz gelişecek.
Hafta sonu projelerini burada yakalayabilirsiniz .İnstagram ve Twitter’da güncellemeler ve fotoğraflar yayınlayarak bizimle birlikte yaptığınız projeleri bizimle ve diğerleriyle paylaşın .
Unutmayın: Bu mükemmellikle değil, iyileştirmeyle ilgilidir.