Bahçe Düzenlemesi Nasıl Yapılır

Bahçe Düzenlemesi Nasıl Yapılır

Bahçe Düzenlemesi Nasıl Yapılır

Ayıklama ve sulama gibi uğraştırıcı işleri olsa dahi, kesinlikle çiçek seçmek ve onları dikmek inanılmaz keyiflidir. Her gün bitkileri gözlemlemek, çiçek bahçesinde dolaşmak harika keyifli ve yatıştırıcı bir etkiye sahiptir. Yeni başlayanlar için bahçe düzenlemesi nasıl yapılır püf noktalarını, nelere dikkat edilmesi gerektiğini paylaşacağız.

Adım Adım Bahçe Düzenlemesi Nasıl Yapılır

bahçe düzenlemesi nasıl yapılır - bitki satın alma

Bitki Satın Alırken (Tohum yada Soğan)

Çiçek dikerken paranızın karşılığını en iyi şekilde almak için, ne satın aldığınızı bildiğinizden emin olun. Yıllıklar bir sezon sürer ve soğuklara kadar tüm sezon boyunca parlak renk patlamaları sağlar. Sadece birkaç hafta erken, orta veya geç sezonda çiçek açar ve tipik olarak her yıl geri döner. Bitki etiketini veya açıklamasını dikkatli okuyun: Size ne tür bir bitki olduğunu ve çiçeğin ne kadar güneş ışığına ihtiyacı olduğunu söyler. Tam güneş 6 saat veya daha fazla doğrudan güneş ışığı olarak kabul edilirken, kısmen güneş bunun yarısı kadardır. Uzun ömürlülüğü seçerseniz , bitkinin bulunduğunuz iklimde kış aylarında hayatta kalabilmesi anlamına gelir.

bahçe düzenlemesi nasıl yapılır - bitki dikme

Dikim Zamanı

Önemli zamanlamalardan biride dikimdir. Çoğu çiçek için, serin havalar uygun olsada, sıcak dönemlerdede ekilmesi uygun bitkiler vardır. Bir bahçe yatağına çiçek ekiyorsanız, alanı önceden kazın. Toprak yapısını iyileştirmek için bazı kompostları karıştırın. Bahçenizi yabani otlardan temizleyin. Bitki büyüklüklerine göre alan ve kaplar ayarlayın.

Yer ve Bölge Ayarlaması

Yer ve Bölge Ayarlaması

Bitki etiketi veya açıklaması, bir bitkinin ideal koşullar altında ne kadar uzun ve geniş olması gerektiğini söyleyecektir. En uzun bitkileri arka taraflara, ve yayılan kısa bitkileri önlere ve örtülmesini istediğiniz alanlara ekin.

Bitki Dikme

Dikim

Bitkinize iyi bir başlangıç ​​yapın. Ekeceğiniz bitkinin soğanının en az iki katı kadar bir delik açın. Çok paketli bir çiçek varsa, her bir hücreyi biraz gevşetmek için sıkın. Daha sonra paketleri yan yana yatırın, her bitkinin kendi bölümüne ekildiğine emin olun. Dikini tamamlamak için bitki soğanlarının etrafına toprak yerleştirin, hafifçe sıkıştırın ve iyice sulayın.

  • Tohumlar için ekim sürelerine dikkat edin.

Tohum paketleri üzerinde belirtilen derinliklere tohumlarınızı ekin. Bazı tohumların derine bazılarınınsa daha sığ yüzeye yakın ekilmesi gerekir. unutmayın, bir çiçeğin olgunlaşması 80 gün sürüyorsa ve zaten Haziran ayının sonu ise, bazı iklimlerde tohumların ekilmesi için çok geç olabilir. Tüm yaz bitkinizin büyümesini izleyerek geçirirsiniz, ancak asla çiçeklenmez.

Sulama nasil yapılır

  • Sulamayı unutmayın

Çoğu yıllık ve çok yıllık çiçeklerin gelişmesi için haftada birkaç 10-12cm neme ihtiyacı vardır. Ancak sağduyunuzu kullanın: Yağmur yağarsa, muhtemelen sulamanız gerekmez! İlkbaharda, hava yağmurlu olduğu için, haftada birkaç kez su vermek yeterli olabilir. Yaz aylarında muhtemelen günlük olarak sulamanız gerekecektir. Sonbaharda, büyüme mevsimi, bölgelere göre  hafta bir kaç kez kontrol edip sulamak yeterli olacaktır.

 

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir